«Υλοποίηση του κυρίως έργου των παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας στο δημοτικό φωτισμό »

img_1547_resize

Ο Δήμος Ναυπακτίας ολοκλήρωσε την προμήθεια με τίτλο: «Υλοποίηση του κυρίως έργου των παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας στο δημοτικό φωτισμό », με την τεχνική επιχείρηση Δ. ΤΟΛΗΣ eco energy, που εδρεύει στο Αγρίνιο επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου 10.
Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό έργο που εκτέλεσε η τεχνική επιχείρηση Δ. ΤΟΛΗΣ eco energy που αφορά τη βιώσιμη ανάπτυξη και ενσωματώνει τις νέες τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας που είναι φιλικές προς το περιβάλλον.
Η ολοκληρωμένη παρέμβαση εξοικονόμησης και διαχείρισης ενέργειας στον οδοφωτισμό αφορά τους οδικούς άξονες Τζαβέλα και Μπότσαρη.
Ειδικότερα στους παραπάνω άξονες, που είναι δύο πολυσύχναστες αρτηρίες της πόλης στην καρδιά του εμπορικού κέντρου έχουν τοποθετηθεί νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας Led.
Παράλληλα στους δύο αυτούς άξονες έχει εγκατασταθεί ένα πλήρες σύστημα Τηλεδιαχείρισης και Γεοχωρικής απεικόνισης οδοφωτισμού.
Με την παρούσα παρέμβαση ο Δήμος Ναυπακτίας θέτει νέα δεδομένα στον τομέα του οδοφωτισμού. Η ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών με ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στον τομέα του φωτισμού εκτός της αισθητικής αναβάθμισης επιφέρει μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας. Παράλληλα το σύστημα Τηλεδιαχείρισης επιτρέπει την επιπλέον εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς μεταβάλλει την στάθμη του φωτισμού ανάλογα με τις κυκλοφοριακές και χρονικές συνθήκες των οδών.
Η παρέμβαση αυτή θα επιφέρει κατά συνέπεια και μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων για τον οδοφωτισμό του Δήμου Ναυπακτίας. Επίσης συμβάλλει στην μείωση του κόστους συντήρησης και των εργατοωρών απασχόλησης, που απαιτούνται ετησίως για την αλλαγή των καμμένων λαμπτήρων σε όλη την περιοχή παρέμβασης, καθώς οι νέοι διαθέτουν σημαντικά μεγαλύτερο χρόνο ζωής κι έχουν μεγαλύτερη αντοχή. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε τα δευτερεύοντα οφέλη της χρήσης της παρέμβασης στο περιβάλλον, με την μη ύπαρξη υδραργύρου, υπέρυθρης και υπεριώδους ακτινοβολίας.
Για την Δ. ΤΟΛΗΣ eco energy