Γεωθερμία

359_6

Η γη μας προσφέρει περίπου 17000 φορές περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνει όλη η υφήλιος μαζί για έναν ολόκληρο χρόνο και μάλιστα… ΔΩΡΕΑΝ! Η ενέργεια αυτή είναι ουσιαστικά ανεξάντλητη και μετατρέπεται σε «καύσιμο» από τα Συστήματα Αβαθούς Γεωθερμίας. Αυτό το καύσιμο είναι απόλυτα καθαρό αφού δεν καίγεται, άρα δεν παράγει CO2, δε ρυπαίνει το περιβάλλον και δεν επιδεινώνει το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Έχουμε δηλαδή δωρεάν, καθαρή για το περιβάλλον ενέργεια η οποία μειώνει τα έξοδα κλιματισμού τους σπιτιού μας κατά τουλάχιστον 60%.

Γεωθερμική Ενέργεια είναι η φυσική ενέργεια της γης που διαρρέει από το εσωτερικό του πλανήτη προς την επιφάνεια. Αυτή την ενέργεια μπορούμε να την εκμεταλλευτούμε με τη χρήση Συστημάτων Αβαθούς Γεωθερμίας. Έτσι συλλέγουμε την Γεωθερμική Ενέργεια και με κατάλληλες σωληνώσεις μεταφέρεται στις γεωθερμικές αντλίες θερμότητας όπου και μετατρέπεται στο καύσιμο για ψύξη – θέρμανση και ζεστό νερό.

Καταργείται η χρήση πετρελαίου και άλλων ορυκτών καυσίμων προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον με μηδενικές εκπομπές CO2 που επιδεινώνουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Περίπου το 80% της ενέργειας παρέχεται από τη γη απόλυτα δωρεάν.
Έχουμε τουλάχιστον 60% μείωση του κόστους σε σχέση με τους συμβατικούς τρόπους κλιματισμού.
Δεν χρειάζεται καμινάδα ή δεξαμενή καυσίμων εξοικονομώντας χώρο με τη χρήση μιας μικρής γεωθερμικής αντλίας θερμότητας.
Οι αντλίες θερμότητας χρειάζονται μόνο περιστασιακό έλεγχο μειώνοντας το κόστος συντήρησης.
Λειτουργούν αθόρυβα και είναι απολύτως ακίνδυνα για την εκδήλωση πυρκαγιάς.
Είναι το μόνο σύστημα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας το οποίο παρέχει δωρεάν ψύξη ακόμη και σε συνθήκες έντονου καύσωνα.
Η απόσβεση ολοκληρώνεται σε ελάχιστο χρόνο δεδομένων των πλεονεκτημάτων που προσφέρονται.